Boremaskine til hobbymanden

Udgivet d. 29 jan, 2020

q

Sponsoreret

Sponsoreret

En søjleboremaskine er et uvurderligt værktøj at have i værkstedet eller hvis du erhverver dig indenfor håndværk til daglig. Det er det absolut perfekte redskab som giver flotte resultater.

Har du brug for et værktøj der kan bore i både træ, metal og plastik på enten professionel eller på hobby basis. Så skal du kigge nærmere på søjleboremaskiner.

Hvad er en søjleboremaskine?

En søjleboremaskine er en boremaskine, der er fastspændt i sit eget stativ og borer lodret nedad i en ret vinkel på 90 grader. Søjleboremaskinen er spændt fast på det bord, som du arbejder ved. De fleste bruger søjleboremaskinen til at bore i træ, men med det rigtige bor, kan du også bruge den til at bore i plastik eller i metal. Du skal dog sikre dig, at maskinens motor har kraft nok til opgaven.

Det skal du kigge efter når du skal ud og købe en søjleboremaskine

Skal du bruge en søjleboremaskine til professionelt brug, bør du vælge en robust maskine som har en kraftig stålsøjle og en god motorkraft.

Søjleboremaskinen skal gerne kunne holde til at blive brugt dagligt. Det er også en fordel, hvis du skal arbejde med store eller tunge ting, at maskinen er robust. Så er den sikrest og også nemmest for dig at arbejde med.

Søjlerne har forskellig højde, hvilket naturligvis er afgørende for, hvor tykt et materiale der kan være under boret. Som udgangspunkt er det bedre at vælge en for høj maskine end en der er for lav. Afstanden kan justeres efter behov.