Den bedste olie til din bil

Udgivet d. 29 apr, 2020

q

Sponsoreret

Sponsoreret

Der er intet, der kan slå den gode følelse af at sidde i en god bil, som bare kører derudaf uden problemer. Er du på udkig efter en god olie til din bil, så er olien fra franske Elf et godt valg.

Hvad er Elf olie og hvad gør den?

Elf Olie er lavet i Frankrig og er skabt særligt til hurtige racerbiler, hvor det er vigtigt, at bilerne performer deres bedste. Oliens opgave er at smøre de vitale motordele samt at forhindre unødvendig slitage. En god olie forhindrer også rust, og er med til at lede varme væk, samtidig med at den holder motoren ren.

Olie og viskositet

Viskositet betyder oliens tykkelse. Dette har ikke noget med oliens kvalitet at gøre, men i stedet fortæller den om oliens evne til at flyde ved forskellige temperaturer. En tynd olie er med til at give en hurtig smøring, når bilen koldstartes.

Skal jeg skifte olie både sommer og vinter?

Engang var det nødvendigt at skifte olie alt efter, hvilken årstid det var. Det er dog ikke nødvendigt længere, og du kan derfor sagtens bruge den samme olie hele året rundt. De moderne olier der findes i dag, er konstrueret til brug både sommer og vinter. Olien skal dog skiftes alt efter, hvor meget bilen har kørt. Bilen kommer ofte med en advarsel for, hvornår det er tid til olieskift.

Hos Motorsportshop kan du finde flere forskellige varianter fra franske Elf, som er med til at forbedre din bils køreegenskaber.