Det skal du undgå, når du vasker

Udgivet d. 20 dec, 2019

q

Sponsoreret

Sponsoreret

Har du husket at kigge på vaskeanvisningen, der sidder i dine underbukser? Det har du sikkert ikke, ligesom de fleste andre ikke har. Det er vigtigt at læse vaskeanvisningen, hvis du vil sikre dig, at dine underbukser holder pasformen, farvernes klarhed og elastikken forbliver stram.

At vaske dine underbukser på den rigtige måde, vil forlænge dine underbuksers levetid, og derved sparer du penge i sidste ende.

Tre dødssynder, når du vasker underbukser

Der er tre ting i forhold til vask af underbukser, som mange gør forkert. Derfor får du en gennemgang af disse, så du kan passe bedre på dine underbukser.

Brug af tørretumbler

Underbukser, der bliver tørret i tørretumbleren, får hurtigt en slap elastik, og er det strækstof mister de strækningen. Det er fordi, der i tørretumbleren opstår en friktion, hvor stoffet gnides mod hinanden. Det er ligesom sandpapir, så underbukserne mister sine klare farver og blødheden.

Husk derfor altid kun at lufttørre dine underbukser. Er du i tidsnød en enkelt gang, så put dem i tørretumbleren med kølig luft. Det tager lidt længere tid, men til gengæld skåner det dine underbukser mest muligt.

Tørring i direkte sollys

UVA- og UVB-stråler fra solens lys er ødelæggende for dine underbukser. Det svækker tekstilerne, og det får farverne til at falme. Husk derfor altid at lufttørre dine underbukser i skyggen.

Brug af skyllemiddel

Skyllemiddel blødgør stoffer. Da dine underbukser i forvejen er lavet i bløde stoffer, er det ikke nødvendigt at bruge. Tværtimod er det skadeligt for den type stoffer, som anvendes til underbukser.