Gør din hverdag mere klimavenlig

Udgivet d. 19 jan, 2023

q

Sponsoreret

Sponsoreret

Hver dag kan du gøre en forskel for klimaet. Det kræver ikke meget, men små handlinger kan gøre en stor forskel.

 

Start med at reducere dit energiforbrug. Skru ned for temperaturen på radiatorer og sørg for at slukke for lys og elektronik, når du ikke bruger det. Du kan også vælge energivenlige produkter, når du skal udskifte ting i hjemmet.

 

 

Transport

Minimer transporten. Tag cyklen eller offentlig transport, når det er muligt. Gå en lille tur, når du har mulighed for det. Det er ikke kun godt for miljøet, men også godt for din sundhed.

 

Du kan også overveje at skifte til en elbil SUV. Elbiler har lave driftsomkostninger, da de ikke skal tankes. De har også lang rækkevidde, så du nemt kan komme ud på længere ture. Elbiler er derudover mere støjsvage, og har en bedre accelerering end andre former for biler.

 

 

Mad

Hav også fokus på, hvordan du køber ind. Vælg produkter med mindst mulig emballage, og køb lokalt producerede varer, så transporttiden bliver så kort som muligt.

 

Et andet vigtigt skridt du kan tage, er at spise mindre kød. Kødproduktion har en stor miljøpåvirkning. Plantebaseret mad er som regel meget sundere end kød, og derudover har det et meget lavere CO2-aftryk.

 

Prøv derfor at tilføje flere grøntsager, bælgfrugter, fisk og skaldyr til din kost. Du behøver ikke gå på kompromis med smagen – der er masser af spændende opskrifter og nye smagsoplevelser, du kan udforske.

 

Klimavenlig ferie

Endnu en måde at gøre en forskel er at planlægge ferier inden for Danmark. Der er uendeligt mange muligheder, når det kommer til at opleve Danmarks skønne natur.

 

Med et fokus på miljøvenlig transport og bæredygtig turisme, er der ingen grund til at begrænse dine ferieoplevelser til udlandet. Danmark har noget for enhver smag

 

.