Hvad er hydraulik?

olie

Udgivet d. 1 maj, 2020

q

Sponsoreret

Sponsoreret

Hydraulik er en bred betegnelse for overførsel af kraft via væske, oftest olie. Hydraulik anvendes typisk til en frem- og tilbage bevægelse, som skydes ud eller trækkes sammen. Hydraulik anvendes også i mange bremsesystemer. Et hydrauliksystem fungerer ved væsketryk og bevægelse i et rør. Her suger en pumpe hydraulikolie fra en tank, og opbygger dermed et olietryk. Dette tryk ledes videre ud i et rør eller slanger, og hen til forbrugerstedet og derefter tilbage i olie beholderen. Hydraulik bruges ofte til at klemme, presse, trykke, løfte mv.

Arbejder du med hydrauliske systemer, så skal du læse med her.

Vigtigheden af hydraulikolie

Arbejder du med hydrauliske systemer, ved du sikkert, hvor vigtigt det er, at alt fungerer, som det skal. Driftstop er ofte meget besværligt og kan også blive en dyr og omkostningsrig affære. Det gælder derfor om at holde sine hydrauliksystemer velsmurte og i fin form. Det handler dog om langt mere end driftsnedbrud. Det handler nemlig mindst lige så meget om at skabe muligheder. Ved at pleje dine hydrauliske enheder på den bedste måde, kan du spare energi og reducere CO2 udledning, sikre den tekniske ydeevne og forlænge levetiden på både smøremiddel og hydrauliksystem.

Hydraulik kan være svært at forstå sig på, hvis man ikke har nogen viden indenfor området. Hos JO Hydraulics har de stor erfaring og en bred viden indenfor hydraulik systemer. Har du brug for hjælp eller mangler svar på dine spørgsmål, så kan du nemt og hurtigt få professionelt råd og vejledning fra en virksomhed med mere end 40 års erfaring i branchen.