Hydraulik er lig enorme kræfter

Udgivet d. 26 mar, 2019

q

Sponsoreret

Sponsoreret

Med Hydraulik og hydrauliske systemer opnår lastbiler og biler kræfter til at klemme, presse, trykke og løfte med meget stor styrke.

I en hydraulikpumpe vil stemplerne fylde olie ind når de bevæger sig ind i cylinderen, og skubber olien ud den modsatte vej.

Stempelpumper, der bruges som pumper til drift af hydrauliske maskiner som for eksempel kran og tip består af stempler, cylindre og en ind/ud-manifold.

Tandhjulspumper er pumper til hydrauliske tip og fås i støbejern, som typisk anvendes til lastbiler, og aluminium, såvel som i specielle tandhjulspumpe-typer til forskellige typer lastbiler.

Det er blandt andre den italienske producent OMFB Hydraulic Components og den italienske producent Salami, der har arbejdet med branchen siden 1956, der leverer de Hydraulikpumper vi i Danmark anvender til lastvognsmontage o.a.. Produkterne forhandles hos JOhydraulics, som har til huse i Skanderborg, og som gerne rådgiver om deres store udvalg af stempelpumper, tandhjulspumper og elektriske pumper, samt om det tilbehør og reservedele der kan være nyttigt sammen med hydraulikpumpen.

Hydraulik-systemer i lastbiler og biler har til formål at pumpe olie fra en beholder, hvor der oparbejdes et olietryk, ind til styre- og bremse-systemer der skal forbruge olien for at fungere.  Hydraulik-pumper kan enten drives af en diesel-motor, benzin-motor, elektro-motor eller en mekanisk-pumpe.