Leasing af importeret bil – derfor giver det mening

Udgivet d. 23 aug, 2023

q

Sponsoreret

Sponsoreret

Drømmer du om at køre i en lækker, luksuriøs bil fra Tyskland? I så fald kan du vælge at få din drømmebil importeret til Danmark fra det tyske marked. Er du samtidig interesseret i at gøre en god handel, så bør du overveje at lease din importerede bil.

Importeret bil til lavere pris

Når man køber en bil i udlandet, kan det typisk gøres til en langt lavere pris. Ulempen er dog, at det kan koste en mindre formue at få en ny, importeret bil registreret og udstyret med danske nummerplader. Men frem for at købe en ny bil i udlandet og betale den dyre afgift kan du med leasing af brugt bil fra Tyskland få fingrene i din drømmebil og samtidig slippe afsted med at betale en minimal portion af registreringsafgiften.

Hvordan hænger det sammen?

Ved flexleasing af en importeret bil skal den fulde registreringsafgift ikke betales med det samme. I stedet afbetaler du en lille procentdel af afgiftens fulde beløb om måneden, men kun i den periode, du leaser bilen. Leaser du for eksempel en importeret bil i 24 måneder, kan du ende med kun at have betalt 12% af afgiften, hvorefter du frit kan sælge bilen tilbage til Tyskland uden at skulle betale yderligere.

Fordele ved at lease nyere brugte biler

Bilens alder bestemmer, hvor stor en procentdel af registreringsafgiften du skal betale. Foretrækker du en spritny bil, dvs. 0-3 måneder gammel, skal du betale 2% af afgiften om måneden, og er bilen derimod 3-36 måneder gammel, skal du i stedet betale 1%. Er din bil til gengæld over 36 måneder gammel, så skal du kun betale 0,5% af afgiftens fulde beløb om måneden.