Leasing eller køb af bil?

Udgivet d. 28 maj, 2021

q

Sponsoreret

Sponsoreret

Har du brug for en bil? Og er Ford dit foretrukne bilmærke? Så er det vigtigt, at du tager stilling til, hvordan den skal finansieres. Vil du købe bilen og finansiere den med et billån, eller vil du blot lease den. Det kan du læse meget mere om her.


Hvad er Ford privatleasing?

Ford privatleasing er med andre ord en lejeaftale mellem dig og din forhandler. Du lejer altså din bil gennem en forhandler, som finansierer bilen, og lejer den til dig. Dette er ofte for et engangsbeløb og en fast månedlig ydelse.

Låneperioden aftales med forhandleren, som udarbejder en kontrakt, hvori aftalens detaljer indgår. Når låneperioden er slut, skal du derimod aflevere bilen tilbage til forhandleren, som derfor står for værditabet på bilen.

Ydermere skal du være opmærksom på, at der er kilometerbegrænsning på en privatleasingaftale. Det betyder, at du for eksempel må køre op mod 15.000 km pr. år, og derefter koster det ekstra pr. overskredet kilometer.


Kan leasing betale sig for dig?

Har du sat dig ind i mulighederne for privatleasing, men er du stadig i tvivl, om det bedst kan betale sig at lease eller købe? Så er der en række ting, der kan være godt at tage højde for med henblik på at tage den endelige beslutning. At vælge om man skal købe eller lease handler nemlig i høj grad om at tage stilling til sit eget behov – det gælder både kørselsbehov og dit behov for udskiftning samt om følelses af ejerskab.