LED-pærer er en økonomisk og miljøvenlig løsning

Udgivet d. 30 nov, 2021

q

Sponsoreret

Sponsoreret

En LED pære er en af de mest økonomiske og miljøvenlige pærer, du kan have i din bolig eller i din virksomhed. Du kan rent faktisk opnå en stor besparelse på elregningen, hvis du bruger LED-pærer i stedet for halogenpærer, glødepærer eller sparepærer. Men hvad er en LED-pære for noget? Og hvilke fordele er der ved at udskifte dine almindelige pærer med LED-pærer?

Hvad er LED-pærer?

Det bliver kaldt for en LED-pære i og med, at LED er en forkortelse af Light Emitting Diode. LED-pærer er altså en diodepære, hvor dioder udsender lys. Man kan også sige, at en LED-pære er det omvendte af en solcelle. Mens en solcelle laver lys om til strøm, laver en LED-pære strøm om til lys.

En LED-pære udsender kun lys, der indeholder de synlige dele af lysspektret. Det betyder, at disse pærer ikke udvikler ret meget varme. Derfor kan LED-pærer bruges et hav af steder, hvor det ikke er muligt at have andre typer pærer. 

Fordele ved at bruge LED-pærer

Er du endnu ikke overbevist i forhold til, om du skal købe LED-pærer til din bolig? Så bør du kigge nærmere på disse fordele.

  • En LED-pære har et lavere strømforbrug end andre pærer.
  • LED-pærer holder i meget længere tid end andre pærer.
  • Med LED-pærer får du lys med det samme. Der er ikke nogen opstartstid, hvilket oftest er tilfældet med andre pærer. 
  • LED-pærer er yderst modstandsdygtige over for både kulde og rystelser. De er derfor ideelle til udendørsbrug.