Miniguide: Når du skal have ny bil

Udgivet d. 24 mar, 2021

q

Sponsoreret

Sponsoreret

Har du en forkærlighed for biler? Så kan det helt sikkert godt blive noget af et projekt, når den gamle bil skal skiftes ud med en ny. Bilen har en stor betydning for mange – den skal køre godt, have det rigtige mærke og de nyeste features og gerne i et design, der falder i din smag.

Men bilens verden er stor, og hvis du ikke har en klar idé fra start, kan du hurtigt blive fanget i den store pærevælling af bilmærker, bilstørrelser og biltyper.

Hvad er den rigtige bil for dig og dine behov?

Helt overordnet kan du vælge imellem benzin, diesel, hybrid eller elbil – og det er jo fedt med flere grønnere muligheder, men det gør ikke ligefrem valget om den nye bil nemmere. Du skal nemlig passe på med at vælge en hybrid- eller elbil, blot fordi du gerne vil passe på miljøet, men samtidig er det også synd at afskrive det, fordi du er et vanemenneske, og det der med en tankstation er jo så nemt.

  • Diesel

Dieselbilen er god til de lange ture og mindre god til de korte. Den udleder mindre CO2 end benzinbilen, men mere NOx, som har større lokal påvirkning. Dieselbilen er altså ikke det bedste valg, hvis du primært kører korte ture og ofte inde i byen.

  • Benzin

Benzinbiler udleder mindre NOx, men mere benzin. Dog er benzinbilen et bedre valg end diesel, hvis du primært kører kortere ture og ofte inde i byen. Du slipper også for mange af de krav, som du skal være opmærksom på, hvis du vælger dieselbil.

  • Hybrid

De fleste danskere er blevet bekendte med hybridbilen, og her får du altså ”det bedste fra begge verdener”. Hybridbilen kan køre på el på de kortere ture, men du har fortsat benzinmotoren til de længere ture.

  • Elbiler

Mange vil mene, at elbilen er fremtiden! Her tager du altså det grønneste valg, som du kan tage, men ulempen er, at du er afhængig af at lade bilen op – og det kan ikke gøres lige så hurtigt, som du kan tanke. Om ikke andet er der også mange fordele i forhold til miljø og goder i den kommune, du bor i.

Elbiler er fortsat et nyt territorie, og der er ingen tvivl om, at vi fortsat har meget at lære! Hvis du ikke er helt klar på at købe en elbil, kan du starte med leasing af elbil, så du kan blive bekendt med konceptet, og om det passer til dine behov.