Undgå et fladt batteri

Udgivet d. 28 maj, 2021

q

Sponsoreret

Sponsoreret

Et fladt batteri er en af de hyppigste årsager til behovet for starthjælp. Flere tusinde danskere oplever årligt at prøve at starte bilen uden held. Drejer du på nøglen eller trykker på startknappen, og det eneste som sker, er kliklyden. Så er det sandsynligvis fordi, at batteriet er dødt eller fladt.
 

Vedligeholdelse som sikrer batteriet levetid

Et bilbatteri har en gennemsnitlig levetid på 5 år. Dette kan både være kortere og længere, afhængigt af hvordan batteriet vedligeholdes igennem årene. Med følgende tips kan du undgå at komme til at stå med et fladt batteri og en bil der ikke kan køre.

  1. Undgå at udsætte batteriet for kulde

Bilbatterier er ikke glade for kulde. Prøv derfor så vidt muligt at opbevare bilen et sted, hvor der ikke er for koldt. Sørg for at kontrollere batteriets opladning og hvilespænding. Er dette lavt, anbefales det at oplade det en eller to gange om vinteren for at hjælpe batteriet med at klare kulden. En hvilespænding på 50% kan give startproblemer i kulden.

 

  1. Undgå korte ture og at bilen ikke bliver brugt

Ved kortere kørsel kan batteriet ikke nå at lade op, hvilket forringer batteriet. Står bilen stille over en længere periode eller sjældent bliver brugt, slider dette også på batteriet. Undgå derfor at køre i bilen på ture, som er kortere end 10 km og sørg for, at den bliver brugt regelmæssigt. Særligt i vintermånederne.

 

  1. Hold batteriet rent

Et beskidt og støvet batteri kan lede til krybestrøm, hvilket kan forkorte levetiden på bilens batteri. Kontroller derfor batteriet regelmæssigt og begynder det at samle støv og skidt, skal batteriet tørres af med en tør eller en fugtig klud. Dermed undgår man krybestrøm, som forringer batteriet levetid.

 

  1. Invester i en batterilader

Kan du mærke, at batteriet er svagt, når du starter bilen, så kan en batterilader være en stor hjælp. Hos Primusdanmark.dk finder du et stort udvalg af batteriladere.