Undgå farlig tendens – havearbejde sender danskere på sygehuset

Udgivet d. 20 aug, 2018

q

Sponsoreret

Sponsoreret

Det kan være farligt at lave havearbejde. Det fastslog blandt andet Akutklinikken på Amager Hospital tidligere i år.

Selvom du er den opmærksomme type, der er grundig og forsigtig, når du laver arbejde i haven, kan uheldet pludselig være ude.

I hvert fald kunne BT tidligere i år fortælle, at havearbejde er blandt årsagerne til, at det gode sommervejer sendte flere danskere en tur på hospitalet tidligere på sommeren. Desuden kommer i alt 8.200 danskere en tur på hospitalet som følge af havearbejde hvert år, viser en stor undersøgelse fra Odense Universitetshospital.

Avisen talte med Anja Sichmann, der er afdelingssygeplejerske på Akutmodtagelsen på Hvidovre Hospital, samt en ledende overlæge på Amager Hospital, og ifølge begge kilder er der en tendens til, at danskere kommer mere til skade i det gode vejr, når de laver havearbejde.

Brug maskiner i haven

Er du alligevel gør-det-selv-mand eller gør-det-selv-kvinde, som gerne vil udføre havearbejdet selv, kan du formentlig mindske risikoen for at komme til skade ved at leje en eller flere maskiner til formålet.

Det er naturligvis ikke hensigtsmæssigt at leje maskiner til mindre opgaver i haven, men står du foran et større projekt med eksempelvis terrasse eller et nyt stort bed, kan du med fordel overveje mulighederne for udlejning af anlægsmaskiner.

Blandt andet kan du nemt leje en minigraver, en motorbør eller en pladevibrator, der alle tre er maskiner, som kan mindste belastningen af dine ben og din ryg.